best web directories

best free templates

"Analiza nu urmareste sa faca reactiile patologice imposibile, ci sa-i dea eului pacientului libertatea de a alege o cale sau alta."

S. Freud (1856-1939)

Cui se adreseaza psihoterapia psihanalitica ?




Oamenii solicita ajutorul psihoterapeutului de orientare psihanalitica din motive ce variaza de la senzatia generala de tristete, inutilitate, neliniste, dificultati de concentrare, sau alte manifestari de tip nevrotic, pana la insatisfactii profesionale sau dificultati in sfera relatiilor interumane, dificultati de relationare cu sexul opus sau cu acelasi sex, tulburari psihosexuale. Adresabilitatea este legata si de alte probleme clinice specifice, cum ar fi diverse tulburari psihice. In unele cazuri, psihoterapia psihanalitica functioneaza si ca adjuvant al unui tratament medicamentos.

Adresabilitatea pentru psihoterapia psihanalitica este legata si de nevoi de auto-actualizare, dezvoltare si optimizare a potentialului personal, prin accesarea unor disponibilitati interioare blocate sau franate de inhibitii inconstiente.

Majoritatea psihoterapeutilor psihanalisti ofera una sau mai multe consultatii initiale, pentru a decide daca psihoterapia psihanalitica este cea mai potrivita abordare pentru clientul respectiv. Este dificil de stabilit de la inceput cat timp va dura tratamentul; durata poate varia de la cateva luni la cativa ani. Fiecare sedinta dureaza 45-50 de minute si se fac intre una si cinci sedinte pe saptamana. Aceste lucruri sunt stabilite la finalul consultatiei sau consultatiilor initiale. De asemenea, pe parcursul consultatiilor initiale se stabileste si valoarea onorariului si aranjamentele privind plata.